Új üzletbe kezd a Fornetti alapítója

A Fornetti eladása után prémium ételgyárat indít Palásti József.

Az európai sikerű Fornetti látványpékség franchise után most egy készételt gyártó üzemet és ehhez kapcsolódó értékesítési láncot gründol Palásti József, írja a Napi Gazdaság online. Az ország leghíresebb pékmestere – aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es adatai szerint 20,4 milliárd forint becsült vagyonnal 40. a leggazdagabba magyar – ehhez megvásárolta az egykori Budapesti Tejipari Vállalat sajtgyárát.

A boltokban ERU néven ismert sajtokat gyártó cég telephelyét hollandoktól vette meg. Mivel ez utóbbiak leszerelték a gyártósorokat, csak az üzemcsarnokot szerezte meg. Ebbe a legkorszerűbb svéd gyártási technológiát szerelték fel. A mintegy négymilliárd forintos befektetéssel létrehozott üzemben fokozatosan indul a termelés, a készételekkel várhatóan idén szeptemberben találkozhatnak először a megrendelők. A gyártó cég a Palásti József tulajdonában levő Európa Universal Trading Kft.
 
A havi 40 tonnás termelésre képes ételgyárban nem a megszokott készételeket állítják elő. A Magyarországon eddig ismeretlen technológia révén prémium minőségű, 30-45 napig hűtőben tárolható és egészséges egytálételek készülnek. A már kifejlesztett, vákuumcsomagolt 3-4 termékcsalád "tagjai" már figyelembe veszik a megváltozott igényeket: glutén- és laktózmentes, vegán termékek is készülnek majd.
 
A készételek próbagyártása már megkezdődött, szeptemberben pedig elstartol az új Palásti-vállalkozás. Az értékesítés többcsatornás lesz, meghatározó szerepet szánnak az internetes árusításnak és a házhoz szállításnak. Az új termékcsalád neve egyelőre még titok.

Forrás: napi.hu

Share this post