Új tulajdonos a magyar McDonald’s-nál

A csendes tulajdonosváltás után Londonból irányítják a magyar kft-t.

Az mfor.hu szerint tavaly szeptemberben csendes tulajdonosváltás történt az itthoni McDonald’s-éttermeket üzemeltető McDonald’s Magyarország Kft.-ben. Így ősztől az amszterdami bejegyzésű Golden Arches European Holdings B. V.-től a londoni székhelyű MCD Europe Limitedhez került a kft.

A portál ugyanakkor kiemeli: az MCD londoni címére bejegyzett más társaságok alapján arra lehet következtetni, hogy nagyon messze azért nem került a cég attól a körtől, amelyik eddig is meghatározta a cég működését: a szintén oda bejelentett Arches Holdings Limited elnevezése elég hasonló a korábbi, amszterdami székhelyű tulajdonoséval. A londoni cím a McDonalds egyik európai bázisát fedi, vagyis vélhetően annyi történt, hogy a nagyobb európai piacot lefedő céghez került át a magyarországi érdekeltség.

A lap emlékeztet: 2017-ben a magyar sajtóban téma volt, hogy a McDonald’s kivonulni készül Magyarországról. Ezt akkor arra alapozták, hogy az akkori tulajdonos jelentős tőkecsökkentést hajtott végre a kft.-ben. 2017 májusában az addigi 6,528 milliárd forintról valóban 1,017 milliárdra csökkent a társaság jegyzett tőkéje, egy hónap múlva azonban újra 6,528 milliárd forintra emelte azt a tulajdonos. Sőt azóta még egy tőkeemelés történt – 2017 novemberében –, így immár csaknem 8,855 milliárd forint tőkével működik a cég.

(Infostart)

Share this post