Új Interspar áruházat építenek Tatán

A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát.
A Spar Magyarország 4,2 milliárd forint ráfordításával Tatán építi fel az ország 34. Interspar áruházát – mondta el a társaság ügyvezető igazgatója szerdán Tatán a beruházásról szóló szándéknyilatkozat nyilvános aláírásán.
 
Heiszler Gabriella hozzátette, az egykori Tatai Atlétikai Club pályájának helyén épülő 5200 négyzetméteres létesítményben 2600 négyzetméteren különböző üzletek, szolgáltatók kapnak helyet. A nyitás várható időpontja 2019 nyara. Az áruház mellett 450 férőhelyes parkoló és egy modern játszótér is épül. 
 
Az áruházban teljes egészében fából készül a tartószerkezet, a gerendázat és a födém, az épület hűtéséhez és fűtéséhez a kereskedelmi hűtésrendszerből származó hulladékhőt hasznosítják.
 
 
A Spar 2018-ban 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre, Üllőn élelmiszeripari üzem építését kezdték meg 1,2 milliárd forintos beruházással. A létesítmény 2018-ban kezd termelni, salátákat és szendvicseket készít a hálózat magyarországi boltjainak, az év végére innen látják majd el a hálózathoz tartozó összes élelmiszerboltot.
 
A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. nettó árbevétele 2016-ban – az utolsó lezárt üzleti évében – 437,6 milliárd forint volt az előző évi 414 milliárd forint után a nyilvános cégadatok szerint. 
 
Az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat 1991 óta van jelen Magyarországon, 2017-ben hálózatában összesen 515 üzlet szerepelt, ebből 139-et üzemeltetnek franchise partnerek. A társaság 13 ezer munkavállalójával Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója. A Spar hálózatához világszerte 44 országban 12 ezer 500 üzlet tartozik.
 
(forrás: MTI)
 

Share this post