Történelmi csúcson a Duna House

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Duna House részvény az előző heti tőzsdezáráskor új történelmi csúcsot állított be, amely 4360 forintos részvényárfolyamot jelent. A társaság közgyűlése utáni részvényárfolyam csúcs az eddigi legmagasabb osztalékkifizetési határozatnak és a befektetők a cégcsoport további fejlődésébe vetett bizalmának köszönhető a cégcsoport vezetése szerint.

A Duna House közgyűlése elfogadta az igazgatótanács javaslatát, miszerint a törzsrészvények tulajdonosainak összesen 851 millió forint, vagyis részvényenként 247,48 forint osztalék kifizetését határozták el a 2018-as pénzügyi év után. Az osztalék mértékét az IPO óta folyamatosan növelte a társaság, a bevezetési utáni első évben 130 forintot, a 2017-es pénzügyi év után pedig 177,61 forintot fizettek részvényenként a befektetőknek.

Sikeres post-IPO sztori
A Duna House részvényeivel 2016 novemberében kezdődött meg a kereskedés a BÉT prémium kategóriájában. A bevezetés óta a részvény 3 250 Ft-os minimum szinten is járt 2017 márciusában, 2018. október közepétől kezdve pedig immár féléves pozitív trend eredményeképpen 4 360 Ft-os történelmi csúcson zárt 2019. április 18-án. A Duna House IPO-jában résztvevő intézményi befektetők és a 10% kedvezménnyel jegyző kisbefektetők egyaránt jelentős hozamot értek el a befektetésük után, a 2018. év utáni osztalék nélkül összesen 18, illetve 31%-ot. A 2018-as pénzügyi év utáni osztalék 5,7%-os osztalékhozamot jelent a jelenlegi részvényárfolyam mellett is.

 

Idei várakozások
A vezetőség a tavalyi év 1,7 milliárd forintos nettó eredménye után az idei évre 2,2-2,5 milliárd forint konszolidált éves adózott eredményt vár, amelyből az ingatlanfejlesztési tevékenység 1,1 milliárd forintot tehet ki. A cégcsoport az idei évben jelentős kontribuciót vár a lengyel leányvállalataitól, amelyek nettó eredményét részben a tavalyi év novemberében megvalósult Gold Finance akvizíció következtében 50-100 millió forint közé várja.

A cégcsoport alapítói és menedzsmentje elkötelezett abban, hogy a jelenlegi közép- kelet európai vezető pozícióját kiterjessze.

A Duna House ingatlanpiaci elemzéseit és legfrissebb számait megtalálják a Duna House Barométer kiadványában: https://dh.hu/barometer

Share this post