Rohamra számít a CBA

Bár a legerősebb hét most kezdődik az élelmiszerüzletekben, az eddigi tapasztalatok alapján a CBA a decemberi forgalom 3-5 százalékos növekedésére számít a múlt évihez képest - jelentette be Fodor Attila, a társaság kommunikációs igazgatója.

A forgalom növekedésének mértéke függ az üzletek méretétől, a CBA nagy szupermarketeiben akár kétszer-háromszor is több termék fogy az ünnepek előtt az év közben értékesített mennyiséghez képest.

A karácsonyi időszakban gyakorlatilag minden termékkör iránt megnő a kereslet, de vannak szezonális termékek, amelyek erre az időszakra jellemzőek és ilyenkor nagyon magas a forgalmuk, erre példaként a szaloncukrot és a halat említette.

Az élelmiszerlánc tapasztalatai szerint évről-évre nagyobb az érdeklődés a minőségi termékek iránt. A karácsonyi felkészülés hetekkel ezelőtt megkezdődött, de ezen a hét végén már érzékelhető, hogy a friss termékek is nagy mennyiségben fogynak. A jövő héten a forgalom jelentős megugrására számítanak, a legnagyobb vásárlói roham pedig jövő péntek-szombat-vasárnap várható – mondta a CBA kommunikációs igazgatója az MTI beszámolója szerint.

(Napi.hu, fotó: Napi.hu – Domokos László)

Share this post