Összerúgta a port a McDonald’s egy indiai partnerével

Óva inti vendégeit 169 éttermének látogatásától a McDonald's.

Óva inti a vendégeket 169 éttermének látogatásától a McDonald’s. Egy indiai franchise partnerükkel rúgták össze a port, a konfliktus pedig mára addig fajult, hogy a cég figyelmeztetést adott ki: a partner által üzemeltetett éttermekben nem tudják garantálni, hogy betartják az élelmiszerbiztonsági szabályokat és a minőségi normákat.

Komoly szabályoknak való megfelelési kockázatokra hívta fel a McDonald’s a vásárlók figyelmét az indiai Connaught Plaza Restaurant (CPRL) által üzemeltetett Mekikkel kapcsolatban. A felhívás 169 éttermet érint észak- és kelet-Indiában, melyekről az indiai McDonald’s azt írja, hogy nem garantálható, hogy ott betartják azokat a minőségi és biztonsági szabályokat, amelyeket a cég elvár az éttermek üzembentartóitól – írja a penzcentrum.hu a Quartz India alapján.
A McDonald’s évek óta harcol a CPRL-lel, 4 hónapja pedig már fel is mondta azt a franchise szerződést, amely alapján a cég Mekiket üzemeltethet. A mostani figyelmeztetést néhány nappal azután adta ki az indiai McDonald’s, hogy a CPRL arra kényszerült, hogy bezárja néhány gyorséttermi egységét, a beszállítóival fennálló vita miatt.

Forrás: penzcentrum.hu

Share this post