Odahaza gyengébben fogyott a hamburger a McDonald’snál

A McDonald’s negyedik negyedéves nettó nyeresége 1,42 milliárd dollár volt, részvényenként (EPS) pedig 1,82 dollárt tett ki, szemben az előző év azonos időszakában elért 699 millió dollárral, illetve 87 centtel – áll az étteremlánc tegnap közzétett gyorsjelentésében.

Az egyszeri tételek kiszűrésével az amerikai vállalat EPS-e 1,97 centre nőtt, meghaladva a Refinitiv elemzői konszenzusában becsült 1,89 dollárt.

Csökkent ugyanakkor 3 százalékkal a társaság nettó árbevétele, bár az Egyesült Államokon kívüli értékesítések dinamikus bővülésének hatására a cég 5,163 milliárd dolláros globális forgalma egy árnyalattal túlteljesítette a Wall Street 5,162 milliárd dolláros előrejelzését.

A nemzetközi szegmens jó teljesítményére jellemző, hogy a legalább egy éve megnyílt éttermek bevétele a 4,67 százalékos elemzői várakozást felülmúlva 5,2 százalékkal gyarapodott; főként Nagy-Britannia, Németország és Ausztrália javította a statisztikát.

Az Egyesült Államokban viszont ugyanezen a soron a várt 2,4 százaléktól elmaradva, csak 2,3 százalékos növekedésről számolt be a McDonald’s.

Pedig számos akcióval élénkítették a forgalmat a cégnél, a reggeli menü kiegészítésétől a prémiumtermékként drágábban árult Dollár menü bevezetéséig.

Share this post