Nagyot nőtt a Duna House a második negyedévben

A hétfői piaczárás után tette közzé második negyedéves beszámolóját a Duna House, a társaság árbevétele 57 százalékkal 1,9 milliárd forintra emelkedett a második negyedévben, az EBITDA 128 százalékkal 647 millió forintra nőtt, az adózott eredmény pedig 85 százalékkal 533 millió forintra emelkedett.

A Duna House várakozásai szerint Forest Hill projekt befejezése mintegy három hónapot késhet, a menedzsment várakozásai szerint a projekt műszaki átadása várhatóan az év végéig megtörténik, a társaság ugyanakkor arra számít, hogy az eredmény elszámolása várhatóan a 2019-es pénzügyi évre tolódhat át.

A Duna House június elején már közzétett egy előzetes beszámolót a második negyedév eredményéről, a társaság a hétfői piaczárás után tette közé a részletes számait:

  • A cégcsoport árbevétele 57 százalékkal 1,9 milliárd forintra emelkedett a második negyedévben, az EBITDA 128 százalékkal 647 millió forintra nőtt, az adózott eredmény pedig 85 százalékkal 533 millió forintra emelkedett.
  • A Duna House működési eredménye 370 millió forinttal magasabb 2017. második negyedéves eredményénél, az ingatlanbefektetési szegmens 336 millió forinttal növelte működési eredményhez való hozzájárulását, elsősorban a Reviczky Liget lakásai 22 százalékának átadása következtében (a lakások 92 százaléka került értékesítésre és átadásra 2018. június 30-ig.) A pénzügyi termék közvetítési szegmens működési eredményhez való hozzájárulása összesen 16 millió forinttal csökkent.
  • A közvetített hitelvolumenek 44 százalékos növekedése mellett a lakástakarék-pénztári volumenek 19 százalékkal csökkentek, valamint a fedezeti hányad 38 százalékról 33 százalékra csökkent az időben később jelentkező bónuszok és a bázis időszakban realizált egyszeri eredmények következtében.
  • A franchise szegmens árbevétele 17 százalékkal, fedezete 18 százalékkal bővült, működési eredményhez való hozzájárulása 26 millió forinttal javult. A saját irodák üzemi eredményhez való hozzájárulása 7 millió forinttal csökkent, elsősorban a működési költségszintek 10 millió forintos emelkedése miatt, ami már 2018 első negyedévében jelentkezett.

Mire számít a menedzsment?

  • Az első és második negyedéves eredmények alapján a Duna House menedzsmentje fenntartotta a MyCity nélküli tevékenységre vonatkozó, 950 – 1 150 millió forintos adózott eredmény előrejelzését, míg a Reviczky projektre tervezett 680 millió forintot már a negyedév során meghaladta a társaság a lakások 92 százalékának értékesítésével és átadásával, így ebben túlteljesítést várt a vállalat.
  • A Duna House menedzsmentje szerint az általánosan tapasztalt szűkös építőipari kapacitások következtében a Forest Hill projekt befejezése mintegy három hónapot késhet. A menedzsment várakozásai szerint a projekt műszaki átadása várhatóan az év végéig megtörténik, a társaság ugyanakkor arra számít, hogy az eredmény elszámolása várhatóan a 2019-es pénzügyi évre tolódik. A Duna House 1 060 millió forint adózott eredményt várt a Forest Hill projekttől az idei évben az értékesíthető négyzetméterek 78 százalékos átadásából. A csúszás a projekt teljes profittartalmát nem, csak annak időbeli realizálását érinti.

Emelkedik az árfolyam

A piaci szereplők kedvezően fogadták a társaság gyorsjelentését, a Duna House árfolyama emelkedéssel indította a keddi kereskedést, a társaság részvényei 1 százalékkal kerültek feljebb.

Forrás: Portfolio.hu

Share this post