DepilConcept – alkalmazkodóképesség a piac változásaihoz

Alkalmazkodóképességen azt az emberi vonást értjük, mely lehetővé teszi az egyén számára, hogy alkalmazkodjon változó környezetéhez és megfeleljen az új kihívásoknak.

Üzleti környezetben az alkalmazkodóképesség egy meghatározó személyiség-jegy a brand-ek megjelenésében, arra vonatkozóan, hogy a hálózatok hogyan reagálnak a változásra.

Az “alkalmazkodj vagy meghalsz” (adapt or die) mára a túlélés szlogenjévé vált a nemzetközi brand-ek számára, azok a hálózatok, melyek nem képesek megújulni, elvesztik versenyképességüket. Természetesen vannak olyan nagyvállalatok, mint a Coca-Cola, melyek sikeresen járják a kitaposott utat és minimális innováció vagy változás nélkül is meg tudják örizni pozíciójukat. Ebbe a csoportba tartozik a McDonald’s is, a világ egyik legnagyobb franchise hálózata, mely azonban közel 50 évnyi sikeres működés után nemrégiben szinte teljes arculatváltáson esett át a megújulás jegyében.

A piacon töltött több, mint 10 éve után a DepilConcept is úgy érezte, hogy haladnia kell a korral és alkalmazkodnia kell az új piaci kihívásokhoz, ezért a franchise hálózat 2017 augusztusában bevezette saját kozmetikai márkáját a Concept+-t. A DepilConcept brand ilyen módon történő fejlesztésével a hálózat erősítette szolgáltatásportfólióját, mely nem csak a mester franchise partnerek és átvevők, de a végfelhasználó számára is új értéket képzett.

Következő lépésként a DepilConcept 2018-ban arculata ráncfelvarráson esett át, a brand-image letisztultabb, frissebb és modernebb lett, a korábban kizárólag női fókusz helyett, az új arculat már férfiakat is megcélozta. Ez a rebranding tevékenység megváltoztatta a hálózat márkaérzetét a potenciális vendégek körében, mely segített az új ügyfelek bevonzásában és az értékesítés növelésében.

A DepilConcept évtizedes sikerének egyik titka a helyi szintű alkalmazkodóképesség. A franchise központ, mester partnerei segítségével képes felmérni a helyi igényeket és az adott nemzeti piac elvárásainak megfelelően kialakítani marketing stratégiáját.

Saját mester franchise partnerei és átvevői alkalmazkodóképességével a DepilConcept franchise magabiztosan tud szembe nézni a jövő kihívásaival.

Share this post