Meglepő újdonsággal készül a KFC

Hamarosan itt a csirke nélküli sült csirke - a KFCnél olyan új koncepción dolgoznak, amely az egészséges táplálkozást segíti.

Ha KFC, akkor mindenkinek azonnal a ropogós, panírozott csirke jut az eszébe. Az 1929-ben alapított Kentucky Fried Chicken most – követve a kor igényeit – meglepő újdonsággal készül egy új vevőkört meghódítani.


Pénteken bejelentették, hogy egy olyan új recepten dolgoznak, amely – megtartva az eddigi jellegzetes KFC  ízvilágot – alaposan különbözni fog a megszokott termékektől, ugyanis nem lesz benne csirkehús.

Az összetevők titkosak, de azt ígérik, hogy az íze olyan lesz, mint az “igazi” csirkének, ám az alapanyagok  miatt a vegetáriánusok is fogyaszthatják.

A cég először az Egyesült Királyság néhány üzletében kezdi meg teszt-jelleggel az árusítást, és ha beválik, akkor 2019-től már a kínálat része lesz. Arról nem tudni, hogy nálunk mikor lehet majd megkóstolni.

A hús helyettesítésére már több kutatás is folyt, és keresi a tudomány a megfelelő alternatívát. A hírességek közül például Bill Gates és Leonardo DiCaprio is kiállt a húshelyettesítő ételek mellett, mert ezzel is csökkenthető lenne a környezetszennyezés.

Mindezek mellett az Egyesült Királyságban kampány folyik a megfelelő kalóriabevitelről is, így ez a termék ebben is segítséget nyújtana. A KFC ezt az irányt támogatva csökkentett vagy nulla kalóriás üdítőket is forgalmazna boltjaiban – írta a money.cnn.com.

Forrás:

Szeretlek Magyarország

money.cnn.com

Share this post