Virágzik a franchise szektor Malajziában

A Manhattan FISH MARKET az egyik leginnovatívabb és legnépszerűbb maláj étterem koncepció, amely közel 80 éttermével Ázsia 14 országában van jelen.

Malajziában közel 877 franchise hálózatot tartanak számon, melyeknek mindössze 30 %-a külföldi alapítású. A maláj franchise szektor 2018-ban mintegy 30,03 milliárd ringittel (7,31 milliárd USD) járult hozzá az ország GDP-jéhez.

A helyi kormány, gazdasági vezetők idejekorán felismerték a franchise szektorban szunnyadó lehetőségeket. Folyamatos támogatásuk nagyban hozzájárult a franchise népszerűségének növekedéséhez, valamint ugródeszkaként szolgált a maláj hálózatok ázsiai terjeszkedéséhez is.

A legtöbb, 21 maláj hálózat a szomszédos Indonéziát választotta terjeszkedése céljául. Emellett Szingapúr, Kína, az Egyesült Arab Emirátusok, valamint India is közkedvelt az ország rendszergazdái körében.

A malajziában működő franchise hálózatok közül a legtöbb a gyorsétterem, kiskereskedelem, oktatás, szépség-egészség szektorokból kerül ki.

 

Franchise hálózatok Malajziában:

1, Manhattan FISH MARKET

Az egyik leginnovatívabb és legnépszerűbb maláj étterem koncepció, amely közel 80 éttermével Ázsia 14 országában van jelen. A “Manhattan FISH MARKET” története több mint 180 éves múltra tekint vissza, amikor is a Manhattan Fulton utcában lévő hal- és tenger gyümölcsein alapuló széles ételkínálatot felvonultató éttermek nap mint nap a legfrissebb hajnali fogásból elkészített ételeket szolgálták fel vendégeik számára. A new york-i történet adott ihletet három fiatal vállalkozó számára, hogy Ázsiában újra életre keltsék a sikeres manhattani koncepciót.
A hálózat által kínált ételkínálat törzsét máig is az amerikai stílusú tengeri ételek alkotják, mint például a híres manhattan-i hal chips, vagy lángolva tálalt garnélarák.

A hálózat 2019-ben teljes megújuláson esett át, melynek köszönhetően bővített étlappal, valamint az eddigieknél is látványosabb show-elemekkel várják vendégeiket.

2, COOLBLOG

A COOLBLOG Malajzia legnépszerűbb Bubble Tea koncepciója. Kínálatuk különleges shake-k, smoothie-k, kávék, valamint limonádékból áll. A hálózat sikere a titkos receptek alapján összeállított különleges ízű termékeknek köszönhető.

A COOLBLOG az elmúlt 11 éves története alatt helyi franchise partnerek bevonásával közel 300-as egységszámával Malajzia legnagyobb franchise hálózatává vált.

3, MEIKO

MEIKO a piacvezető maláj márka az egészség megelőzés-, illetve a szépségápolási termékek piacán. Mottója: “a jó egészség meghatározó szereppel bír abban, hogy az emberek teljes életet élhessenek.

A hálózat alapítóinak küldetése, hogy a japán több évezredre visszanyúló tradícionális orvoslásán alapuló egészségügyi termékek széles skálája révén gondoskodjon az emberek egészségéről. Az egészségügyi termékek mellett a termékkínálatuk szépség-, karcsúsító és méregtelenítő termékekkel egészül ki. A hálózat 8 éves működése során hét üzletet nyitott, elsősorban az ország északi régiójában. Franchise partnereik szakmai felkészültségét különböző szemináriumokon, tréningeken, valamint csapatépítő tevékenységek során biztosítják.

Share this post