Ha azt mondjuk, kürtőskalács, Szabó Szandrának köszönhetően már Kaliforniában is pontosan tudják, miről van szó. A tradicionális magyar édességet alapul véve ugyanis a szegedi nő menő cukrászdát nyitott néhány éve Disneyland tőszomszédságában. Vállalkozása pedig olyan sikeres, hogy immár világméretű franchise-rendszer kiépítésén dolgozik.
– Az itt élő nagybácsimhoz jöttem ki Amerikába látogatóba. Bár akkor hazamentem Magyarországra, nem sokkal később visszatértem nyaralni, és akkor úgy döntöttem, kint is maradok – mesélt a kezdetekről.
– Eredetileg más terveim voltak azzal kapcsolatban, hogy mivel szeretnék itt foglalkozni, de végül ez a vállalkozás tűnt a legjobb ötletnek. A kedvenc desszertem a kürtőskalács, és mivel ez az édesség Amerikában még nem volt ismert, úgy gondoltam, sikeres lehet egy ilyen üzlet.
A House of Chimney Cakes megnyitása nem volt egyszerű, de végül séf partnerével közösen be tudták indítani a vállalkozást. Szandra nagymamája receptjét vette alapul, amelyet amerikai ízlésre alakítottak. A kürtőskalácsot fagylalttölcsérként használják, a jeges édességet pedig ostyákkal, csokoládéval, cukrokkal díszítik. Összesen 13-fajta termék szerepel a kínálatban. A legnépszerűbb az oreós, a tiramisus és az epres-sajttortás, de van olyan kalács is, amelyet cornflakestörmelékkel borítanak. Emellett persze árulnak hagyományos kürtőskalácsot is. Bár a kürtősfagyi-őrület azóta hazánkba is begyűrűzött, a 2017 óta működő üzlet Szandra szerint itthon nem lenne olyan népszerű, mint Amerikában, ahol ez egyedinek és különlegesnek számít.
– Bár vannak, akik azóta elkezdtek szintén próbálkozni ezzel a világ különböző részein, senki nem csinálja pontosan úgy, ahogyan mi – mondta a szegedi üzletasszony, aki éppen ezért franchise-hálózat kiépítésén dolgozik. A következő üzletét Londonban nyitja meg hamarosan, és keresi további partnereit szerte a világban.