Magyar fagyit árul Barcelonában a Forma–1-es pilóta

Egy ideje már a turisták által közkedvelt spanyol városban is kapható rózsafagyi, mégpedig egy helyi autóversenyzőnek köszönhetően.

Egy ideje már a turisták által közkedvelt spanyol városban is kapható rózsafagyi, mégpedig egy helyi autóversenyzőnek köszönhetően.

 

Ha valaki igazán különleges ízvilágú és/vagy szervírozású fagyit szeretne kóstolni Budapesten, az mindenképpen tegyen egy próbát a belvárosi Gelarto Rosával, ahol többek közt bazsalikomos citrom, vaszabis mogyoró, sütőtök, illetve barnakenyér whiskey ízű fagylaltokat is lehet kapni.

 

A budapesti Gelarto Rosát sokan ismerik, azt viszont csak kevesen tudják, hogy egy ideje már Barcelonában is lehet kapni ilyen rózsa formájú magyar fagyit.

Mégpedig annak a Marc Genének köszönhetően, aki harminchat Forma–1-es futamon indult és 2009-ben megnyerte a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. A Ferrari fejlesztő tesztpilótájaként jegyzett, nemrégiben a 44. születésnapját ünnepelő spanyol versenyző annyira beleszeretett a magyar fagyiba, hogy elvitte azt hazájába, és idén március végén Gelarto Rosa fagyizót nyitott Barcelona belvárosában.

Most már csak az a kérdés, hogy ez az ötlet miért nem egy másik barcelonai F1-es pilótának, Pedro de la Rosának jutott eszébe?

Forrás: HVG
Fotó: Facebook / Marc Gené

Share this post