Komoly koreai riválist kaphat a KFC

Koreában már figyelnie kell a KFC-nek, 2017-ben a Bonochon’s értéke 35%-kal nőtt, már 336 egysége van ebből 87 az USA-ban. Az idei évben további 36 étterem nyitását tervezik Amerikában, a jelenleg 87 amerikai egység közül 84-et átvevők üzemeltetnek.

Az étteremlánc még 2002-ben indult Busonban Koreában, az első tengeren túli egység 2006-ban nyitott meg New Jersey-ben. Innen terjedt tovább Virginiába, Californiába, Texasba és más államokba.

A Koreán kívüli Ázsiában Vietnámban, Singapurban, és Myenamrban is rendelkeznek partnerekkel.

Manhattani egységükről beszélt az átvevő Tony Vega. A betérők nyolc féle sör közül választhatnak, a TV-ken nézhetnek sportot vagy híreket. Az étteremlánc célja, hogy a betérő vendég minél több időt töltsenek náluk, amely extra fogyasztást generál.

Az átvevőknek egy 4 hetes tanfolyamon kell részt venni New York-ban. Egy egység nyitása fél millió dollárnál indul, de akár az egy millió dollárt is elérheti.

A hálózat riválisaival szemben árul hagyományos koreai ételeket, sült rizst, bibimbap-ot, rizs tálat zöldségekkel és bulgogival, vékonyan vágott, pácolt ribeyét. De Amerikában a taco is nagyon népszerű, habár Koreában nem szerepel az étlapon. Az átlagos fogyasztás 31$ az étteremben, ez álltalában 2 főre szól.

Share this post