Hogyan becsüljük meg mester franchise joggal járó díjakat

Egy mester franchise lehetőség kiválasztásánál fontos annak felmérése pénzügyi szempontból, választásunkat nagyban befolyásolhatják egyes tényezők.

Minden mester franchisenak saját pénzügyi követelményei vannak, ezért a DepilConcept által javasolt alábbi modelt hálózatról hálózatra érdemes személyreszabni, ugyanakkor egy segítséget nyújt a hálózatok általános felmérésében és segít feltárni a rejtett költségeket is mellyel számolnunk kell egy mester franchise választásakor.

Ebben a cikkben a DepilConcept különböző költségeket gyűjtött össze melyek közvetlenül és közvetve felmerülnek egy DepilConcept mester franchise működtetése során.

1. A mester franchise díj

A mester franchise díj meghatározásának módszere hálózatonként változik, hiszen a területi szempontoktól kezdve egészen a globális márkaismertségig sok tényező befolyásolhatja a franchise hálózatok döntését. A DepilConcept hálózata az elérhető, hivatalos társadalmi statisztikák és az egy főre jutó jövedelem alapján szabja országonként saját mester franchise díját, így a tényleges piaci szükségletek és kereslet szemelőtt tartása mellett tudnak új egységeket nyitni.

2. Franchise díj

A franchise díj egy új egység nyitásához kapcsolódó költség. Az érték nagyban függ az érintett márka ismertségétől. A nagyobb hálózatok franchise díja gyakran magasabb, hiszen a díjszabásba a hálózat mérete is belejátszik. Sok hálózat külön követelményeket is meghatároz egy új mester franchise átvevővel szemben, mely gyakran egy adott számú saját egység nyitását jelenti a szerződésben megszabott időn belül. Amíg a mester franchise átvevő ezt a számot nem éri el, addig nem értékesítheti a franchise jogot átvevők felé. Ennek célja, hogy a hálózatok számára biztosan megtérüljön a franchisejog értékesítése egy új területre. A DepilConcept esetében egy új mester franchise átvevőnek csupán 1 egységet kell nyitnia, mielőtt saját partnerekkel szerződne.

3. Forgótőke

Ez a kifejezés a mindennapi üzleti tevékenységhez szükséges pénzügyi erőforrásokra és készpénzre utal. A forgótőke esetében nagy eltérések lehetnek a hálózatok típusától függően. Egy DepilConcept üzemeltetése csak 2-3 alkalmazottat igényel (egység méretétől függően), ugyanakkor a mester franchise átvevőnek sok kötelezettsége van, például meglévő anyagok lefordítása, képzések partnerek számára, meglévő egységek látogatása, stb. ugyanakkor a DepilConcept központ javaslata, hogy a központ mérete kövesse a hálózat növekedésütemét, ne kezdjünk sok alkalmazottal rögtön az elején, de ahogy nyílnak az új egységek ne maradjon le a franchise központ fejlesztése sem. Kezdetben legalább 2 személyre van szükség (az egyes egységek személyzetét leszámítva), akik több szerepet is be tudnak tölteni. Emiatt a struktúra miatt a DepilConcept az első három hónap működésre elegendő forgótőkét javasol átvevői számára, habár az egységek rendszerint már az első hónapban fedezni tudják a működési költségeket.

4. Számviteli és jogi díjak

The legal support is very important for the Master Franchisee, as a qualified franchise attorney will help to understand all the legal documents that are necessary in the country, like Franchise Contract Agreement, and other paperwork connected with the daily operations.

A jogi támogatás nagyon fontos a főtanácsnok számára, mivel a képzett franchise ügyvéd segít megérteni az országban szükséges valamennyi jogi dokumentumot, mint például a Franchise Szerződés Megállapodás, és más, a napi műveletekhez kapcsolódó papírmunka.

Minden mester franchise átvevő számára elengedhetettlen, hogy rendelkezzen saját jogi háttérrel, egy képzett franchise ügyvéd segíthet az adott országban szükséges jogi dokumentumok előkészítésében, az új franchise szerződések megírásában és a mindennapi műveletekhez kapcsolódó papírmunkában.

5. Készlet

Az egység nyitása előtt különböző eszközökre és anyagokra lesz szükséged. Egy DepilConcept egység esetén, ez IPL és lézeres szőrtelenítési technológiával felszerelt berendezéseket, ágyakat, borotvákat, törölközőket, stb. tartalmaz. Fontos tényező a készletbeszerzésben, hogy a franchise egység üzemeltetéséhez szükséges eszközöket külföldről, a központtól kell rendelni, vagy itthon is beszerezhetőek-e.

6. Leltár költsége

A franchise típusától függően befektetésünkbe lehet, hogy készlettartást is be kell kalkulálni, különösen igaz ez a kiskereskedelmi üzletekre. A DepilConcept egy szolgáltatásokra épülő franchise, de belső használatra valamint az ügyfelek számára a hálózat kifejlesztette saját kozmetikai márkáját a Concept+-t, amelynek becsült kezdeti költsége egy átvevő számára 1000 euró.

7. Lokáció és bútorok

Végül de nem utolsó sorban sok vállalkozó megfelejtkezik az üzlethelyiség bérleti díjáról, valamint az egység kialakításának költségeiről, a javítási és átalakítási munkálatokról. Itt megfontolandó, hogy az adott franchise egység megnyitásához milyen bútorokra és arculati elemekre lesz szükség, egy exkluzív vagy luxus hálózatnál ezek többletköltséget jelentenek.

A DepilConcept mester franchise lehetőségével kapcsolatban részletesebb információkért forduljon hozzánk bizalommal.

Share this post