Franchising In Eastern Europe – A kelet-európai franchise szektor helyzete

Az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem gondozásában 2018 nyarán Franchising In Eastern Europe – Yesterday, Today, Tomorrow címmel megjelent egy, a franchise kelet-európai szerepét és pillanatnyi helyzetét taglaló angol nyelvű kiadvány.

A könyv nemzetközi együttműködés eredménye, szerzői nem csupán saját hazájukban, hanem a nemzetközi franchise világában is elismert, meghatározó szereplők.

A kötet első két fejezete tisztázza a franchise-al kapcsolatos alapfogalmakat, taglalja jelentőségét, eredményeit, az új vállalkozások létrehozásának, az üzletág növekedésének legfontosabb módjait a régióban, illetve bemutatja a franchise-szabályozás legfrissebb változásait világszerte.

A könyveben szereplő hat országban a franchise a fejlődés különböző fázisaiban van jelen. Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szlovénia, Szerbia és Macedónia egy-egy fejezet témáját képezi a kiadványban, melyeket az adott országok vezető franchise szakemberei írtak.

A Magyarországra vonatkozó rész szerzője dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára. A fejezetben bemutatkozik a Magyar Franchise Szövetség, valamint a legjelentősebb magyar hálózatok – DIEGO, BUBBLES, Logiscool, Duna House, Fornetti – melyek a régióban már meghatározó szerepet töltenek be, vagy épp a nemzetközi terjeszkedés útjára készülnek lépni. Ezen kívül szó esik benne még a franchise magyarországi tendenciáiról és a fejlődés jövőbeni lehetőségeiről is.

A könyv az eddigieken túl tárgyalja a Franchise Etikai Kódex kérdését is, mely alapvető fontosságú a franchise üzletág további kelet-európai fejlődésében.

A könyv e-book változata megrendelhető az alábbi elérhetőségen:
Franchising in Eastern Europe – Yesterday, Today, Tomorrow

Megjelent 2018-ban a Josip Juraj Strossmyer University of Osijek Fakulity of Economics in Osijek gondozásában.

Szerzők: Mirela Alpeza, Jovanka Damoska Sekuloska, Aleksandar Erceg, Tamara Kerković Milenković, Ljiljana Kukec, dr Mandel Katalin, Igor Pavlin, Marica Vidanović, Marta Ziółkowska

Share this post