Debrecenben is nyit kávézót a Starbucks

Debrecen - Budapest, Budaörs és Szeged után Debrecenben is jelen lesz a világ legnagyobb kávéházlánca. Már keresik a munkatársakat.

A 18 fővárosi és egy budaörsi egység után tavaly decemberben Szegeden nyitotta meg huszadik magyarországi kávézóját a Starbucks. A világ legnagyobb kávéházláncának területi vezetője akkor azt mondta, a közeljövőben újabb vidéki városokban is nyitnak majd Starbucks kávézót, de a helyszíneket akkor még nem árulta el.
Az már biztosnak tűnik, hogy Debrecenben lesz kávézója a Stabucks-nak, ugyanis több pozícióra (Assistant Store Manager, Store Manager, Shift Supervisor) álláshirdetéseket jelentettek meg weboldalukon debreceni munkavégzéssel.

A Starbucks debreceni terjeszkedésében bizonyára nagy szerepe van annak, hogy egyre több külföldi diák tanul a Debreceni Egyetemen. A külföldi hallgatók száma az elmúlt 15 évben megötszöröződött, mára 5077 főre emelkedett.

Szegeden egyébként 18 dolgozót vettek fel, de ha sikeres lesz az ottani Starbucks, nőhet a létszám.

Az első Starbucks üzletet Seattle-ben nyitották 1971-ben, a cég mára a világ 75 országában van jelen, s 27 ezernél is több kávézójuk van. A Starbucksnak világszerte több mint 250 ezer alkalmazottja van.

Forrás: dehir

Fotó: Facebbok – Starbucks

Share this post