Az olcsó sertéshús miatt ingyen tesz bacont a szendvicsbe a McDonald’s

Az amerikai McDonald's és a Wendy's is ingyen adja a bacon-szeleteket szendvicseihez, amihez annak is köze lehet, hogy a kereskedelmi háború következtében a sertésárak évtizedes mélypontra süllyedtek.

A McDonald’s szinten minden menüjéhez választható, továbbá a Big Mac és Quarter Pounder szendvicseknél is elérhető ez a lehetőség, valamint országszerte hozzáadták kínálatukhoz a sajtos-baconös krumplit is.

Január 29-én pedig egy órán keresztül ingyen járt a szalonn minden menühöz és szendvicshez.A vetélytárs lépésére válaszul a Wendy’s is hasonló akcióval jött kit: minden, a DoorDash kiszállító alkalmazáson keresztüli megrendeléshez ingyen bacont adtak január 28 és február 4 között – írja a Business Insider.

A Wendy’s szintén bevezetett egy sajttal és baconnel kiegészített sültburgonyát, amit a népszerű szendvics mintájára Baconator Fries-nak nevezett el. A két cég így akarja meggyőzni fogyasztóit – a rendkívül kiélezett piacon –, hogy az ő éttermüket és termékkínálatukat válasszák.

Ráadásul a Bloomberg szerint egy évtizede nem volt ilyen alacsony a sertéshús ára, aminek egyik oka, hogy az USA-ból exportált sertéshúsra Kína vámot vetett ki. Bár mind a McDonald’s, mind a Wendy’s azt mondta, hogy az alacsonyabb húsárak nem befolyásolták az új termékek bevezetését.

(Origo)

Share this post