Automata üzleteket nyit az Auchan

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

"A francia Auchan-csoport Auchan Minute néven konténerboltokat nyitott Kínában: az üzletek 18 négyzetméteresek, és teljesen automatikusan működnek – írta a Napi.hu

 

A kb. 500 terméket kínáló, éjjel-nappal nyitva tartó boltba okostelefonos applikációval lehet bejutni, majd a termékeket úgy kell beszkennelni, mint egy önkiszolgáló kasszánál. Az app virtuális kosarában megjelennek az árak, majd azon keresztül történik a fizetés is.

 

Az Auchan úgy nyilatkozott, hogy a „a koncepciót a világ számos országában telepíti és teszteli az Auchan. Kínában már 150 Auchan Minute üzemel, és év végére több százat tervez nyitni a vállalat."
 

A Minute üzletformát ígéretesnek tartja az Auchan, a vállalat csoportszinten folyamatosan tanulmányozza a terjeszkedési lehetőségeket. Megvizsgálják az adott piacokat és az országonként eltérő vásárlói igények és elvárások alapján döntenek az esetleges bevezetésről. 

 

Prágában az Alza létesített éjjel-nappal nyitva tartó, pénztárosok nélküli, önkiszolgáló üzletet, és a tervek szerint hamarosan Budapesten is nyitnak majd ilyen úgynevezett future shopokat.

 

Forrás: HVG / Napi.hu

 

Share this post