A globális terjeszkedés érdekében a Subway 500 amerikai üzlete bezárását tervezi

A nemzetközi szinten történő további bövülés érdekében a világ legnagyobb étteremlánca tovább folytatja az amerikai egységek bezárását, azt követően, hogy az elmúlt években már több ezer egységet zártak be az Egyesült Államokban.

A világ legnagyobb étteremlánca tovább  folytatja az amerikai egységeinek bezárását azt követően, hogy az elmúlt években több ezer egységet zártak már be az Egyesült Államokban. Csak 2017-ben 800 üzlet szüntette be tevékenységét, miközben  nemzetközi szinten további bövülést terveznek. Bár globálisan körülbelül 43.700 franchise egységgel rendelkezik a hálózat, az Újvilágban az egységek száma 26.000 alá csökkent, és idén is mintegy további 500 üzletre kíván lakatot tenni a Subway.

"Biztosak akarunk lenni abban, hogy mindig a legjobb lokációval rendelkezünk" mondta Suzanne Greco a hálózat vezérigazgatója, majd így folytatta "korábban az egységszámra koncentráltunk, most az a legfontosabb, hogy a piaci részesedésünket megerősítsük."

Az 50 éve alapított gyorséttermi hálózat folyamatosan küzd, hogy megtartsa piaci pozícióit az Egyesült Államokban, hiszen állandóan újabb és korszerűbb láncok megjelenésével találják szembe magukat. A vezérigazgató szerint a Subway nehezen tartja a lépést az olyan hálózatokkal, mint például a McDonalds, melynek értékesítése az Államokban tavaly 3,4 százalékkal nőt, míg a Subway eladásai 4,4 százalékkal csökkentek.

 

Azoknál benzinkutaknál, illetve szupermarketeknél, ahol  megjelennek a “grab and go” -szó szerinti fordításban ‘ragadd meg és vidd’- előre csomagolt készételek, gyorsaság és kényelem szempontjából egyre nagyobb nyomás alá kerül a hálózat. A bezárt éttermek mellett jónéhány egység új lokációra települ át, így próbálva növelni forgalmát.

 

A Subway új hűség-program elindítását tervezi, hogy ezzel is élénkítse eladásait. A programban elkötelezett vásárlók 2 dollár kezdvezményt és ajándék termékeket kapnak a franchise hálózat amerikai egységeiben. A kedvezmény – rendszer bevezetése mellett  új arculat kialakításával is vonzóbbá akarják tenni a láncot a fogyasztóik számára.

Greco szerint a valós expanzió lehetősége globális szinten van. A Subway jelenleg olyan országokra koncentrál, mint az Egyesült Királyság, Németország, Dél-Korea, India, Kína és Mexikó. 2018-ban a franchise hálózat több mint 1000 egységet tervez megnyitni Észak-Amerikán kívül.

 

Jóllehet, a Subway-nél az elmúlt időben több felső vezetőt is menesztettek, Greco így folytatta interjúját: "a Subway a véremben van, még  néhány jó év áll előttem a hálózatnál, nem megyek sehova".

UPDATE: a Subway május 3-án bejelentette, hogy Greco visszavonul.

(A Bloomberg.com cikke alapján)

 

Share this post