A DepilConcept sikertörténete Közép-Európában

Világszerte több, mint 100 egységgel üzemel a DepilConcept franchise hálózata, melyből ötvenet Lengyelországban indított a portugál brand. A hálózat márciusban nyitja meg első egységét Szerbiában. Mi lehet a hálózat sikeres közép-európai terjeszkedésének titka?

A DepilConcept által nyújtott szolgáltatások iránt egyaránt kis és nagyvárosokban nagy a kereslet, mely folyamatos és állandó ügyfélforgalmat generál a DepilConcept szépségszalonok számára. Egy DepilConcept vállalkozás indításához nem szükséges szépség- vagy kozmetikai területen szerzett tapasztalat, hiszen az új DepilConcept átvevők mindenre kiterjedő, széles oktatásban vehetnek részt a mester franchise átvevő részéről, aki pedig hasonlóan folyamatos, átfogó támogatásban részesül a portugáliai DepilConcept központtól, egészen a szerződés aláírásától az egységek megnyitásáig.

Felmérések alapján 2018-ban Közép-Európa legkeresettebb szegmensei a kozmetikai és bőrápolási termékek, illetve szolgáltatások voltak (melyek egyben a DepilConcept fő portfólióját is alkotják), a két szegmens összesen mintegy 23,1 milliárd eurós forgalmat generált. Az ágazat évente 10%-os növekedést produkál.

A piac túlnyomó részét kis, önálló üzletek és szépségszalonok teszik ki, melyeknek nem rendelkeznek jelentős pénzügyi forrásokkal nagyobb reklámkampányokhoz vagy PR megjelenésekhez, így legtöbbjük főleg csak egy kissebb, visszatérő ügyfélréteg kialakítására koncentrál. Ugyanakkor ez lehetőséget kínál a terjeszkedésre olyan franchise hálózatoknak, mint a DepilConcept.

A közép-európai szépség- és kozmetikai ágazatok növekedésével párhuzamosan a DepilConcept is mester franchise átvevőjét keresi Magyarországon, aki saját franchise láncot építene az országban.

Share this post