A Coca-Cola 4,3 millió euróért megvásárolja a Costa Coffee-t

Sajtóértesülések szerint az amerikai Coca-Cola bővíti profilját és megveszi a brit Costa-Coffee kávézó láncot, mely világszerte több ezer egységgel rendelkezik.

A Costa Coffe tulajdonosa, a Whitbread menedzsmentje egyhangúlag jóváhagyta az eladást. Minden jel arra mutat, hogy a Coca-Cola tovább akarja növelni részesedését a kávé piacon, hiszen a korábban a cég által indított Georgia mára már a világ legjövedelmezőbb ready-to-drink kávé terméke a világon.
„A forró italok szegmense azon kevesek közé tartozik, ahol a Coca-Colna még nem  világmárka” mondta James Quincey a cégcsoport vezérigazgatója. A Costa felvásárlását 2019 év közepéig szándékoznak befejezni. A franchise rendszer nem csak kávéházakat üzemeltet, hanem nagykereskedelmi tevékenységet is ellát.
A nagy italgyártó vállalatok, mint a Coca-Cola egyre inkább nyitnak az új üzleti lehetőségek iránt és egyre több új terméket értékesítenek. A cégcsoport a vásárlással próbál lépést tartani a Nestlé-vel, mely ez év májusában megszerezte az előre gyártott Starbucks termékek kizárólagos forgalmazásának a jogát.

A Costa Coffee világszerte 3800 egységet számlál több, mint 30 országban. Budapesten 10 kávézóval vannak jelen.

Forrás:
franchiseportal.de

Share this post