34 év után lemond a Papa John’s alapítója rasszista kijelentése miatt

Elnézést kért John Schnatter, amiért egy májusi konferenciahíváson az n-betűs szót használta, majd lemondott a cég elnöki posztjáról. Schnatter 1984 óta vezette az 1,8 milliárd dollárt érő pizzázó-láncot.

Schnatter egy médiatréning esemény során használta a fekete amerikaiakra nézve sértő szót, miközben azt magyarázta, hogy Sanders ezredes, a KFC alapítója soha nem kért elnézést a szó használata miatt és még csak nem is kritizálták érte.

Kicsivel később a pizzázó elnöke elnézést kért, mivel ahogy fogalmazott, “kontextustól függetlenül sértő és helytelen” a szó használata, majd bejelentette lemondását.

A cég élére átmenetileg Olivia Kirtley kerül, végleges elnök kinevezésére jövő héten kerül sor.

“A Papa John’s elítéli a rasszizmust és az érzéketlen nyelvezet használatát, függetlenül attól, hogy milyen szituációban vagy környezetben használják… Büszkék vagyunk a Papa John’s család sokszínűségére, a sokszínűség és az elfogadás egy olyan terület, ahol folyamatosan arra törekszünk, hogy jobban teljesítsünk,” áll a cég nyilatkozatában.

A tegnapi kereskedést még 5%-os mínuszban zárta a pizzázó részvényeinek árfolyama, ma viszont már 9,12%-os pluszban van.

Forrás: Portfolio.hu

Share this post