Petíció indult Angliában, hogy a McDonald’s álljon vissza a műanyag szívószálakra

Petíció indult Nagy-Britanniában, hogy a McDonald's álljon vissza a műanyag szívószálakra, miután a nemrég, környezetvédelmi okokból bevezetett papír szívószálakat sokan utálják.

A BBC cikke szerint a közösségi oldalakon sokan panaszkodtak arra, hogy a papír szívószál egyszerűen szétfoszlik a folyadékokban.

A vállalat szerint viszont a helyes döntést hozták meg, és a fogyasztóktól azt kérték, hozzanak kompromisszumot. A brit lánc napi 1,8 millió szívószálat oszt ki négy millió brit fogyasztójának.

A petíciót egy Martin Reed nevű vásárló kezdte egy héttel ezelőtt, és azóta sokan csatlakoztak hozzá a közösségi oldalakon, azt kifogásolva, hogy az új, papír szívószálak szétfoszlanak használat közben. Volt olyan, aki azt mondta, olyan így inni a milkshake-et, mintha egy üres vécépapír-gurigán keresztül szívná fel az italt.

Voltak persze, akik viszont megköszönték a McDonald’s döntését, és a bolygó egészségéért tett helyes lépésként üdvözölték. Közben nemrég indult egy brit petíció, amely a mozikból tiltaná ki a műanyag szívószálakat, ehhez eddig 215 ezren csatlakoztak.

A McDonald’s szerint a papír alapú szívószálak legalább 30 percig kell bírják a folyadékaikban, és örülnek, hogy jelentős lépést tettek a környezeti hatásaik mérsékléséért. A probléma maximum akkor jelentkezhet szerintük, ha valaki a vásárlásnál és a szívószál beszúrásánál később, mondjuk 30-40 perc múlva lát neki az italának.

Az egyik szívószál-beszállító szerint pedig a termékek minősége csak javulni fog, ahogy az iparág fejlődik majd. (BBC, 444)

Share this post